Idioma actiu        Canviar a idioma Espanyol
Noticies
Subministrament Luz i Fora estrena nou lloc web, amb un disseny millorat..

El nostre objectiu s fer accessible la informaci sobre nosaltres mateixos i del sector energtic, de forma ms clara, vistosa i agradable per a l'usuari. Sempre amb la voluntat d'oferir cada dia un millor servei, utilitzant les oportunitats que ens brinden les noves tecnologies.
Suministro de Luz y Fuerza S.L.
Rambla d'Anselm Viola, 7;
17257, Torroella de Montgr
Telfon: 972 75 92 56
E-Mail: info@suministrodeluzyfuerza.com Horari: De dilluns a divendres, de 9 a14 h.
Mercat Lliure
descripci calendari
Q u s el mercat lliure?
s la liberalitzaci dels preus de l'energia (tant gas com electricitat), que es fixaran per les comercialitzadores en lliure competncia. Amb l'entrada en vigor d'aquesta llei (1 de Juliol de 2009), els usuaris podran elegir entre mantenir-se en les Tarifes d'ltim Recurs (fixades pel Ministeri d'Economia) o negociar amb les comercialitzadores el preu de l'energia que s'adequ ms al seu consum.
Q uan entrar? en funcionament?
L'1 de juliol de 2009 desapareixeran les tarifes en baixa tensi, s a dir, que el Ministeri d'Economia ja no fixar? el preu de l'electricitat (a excepci de les TUR) i que ser? responsabilitat de les empreses comercialitzadores. Aquesta data tamb significar? l'entrada en vigor de les Tarifes d'ltim Recurs d'electricitat. Prviament, des de l'1 de juliol de 2008 ja han desaparegut les tarifes elctriques d'alta tensi i les de baixa tensi 2.0N i R.0.
C om afectar? als clients de
Suministro de Luz y Fuerza?
Pels clients que tinguin contractat el subministrament amb SLF representar? que l'empresa deixar? de facturar l'energia a partir de l'1 de juliol de 2009, tasca que realitzar? des d'aquesta data la comercialitzadora contractada pel client, tant si es mantenen en les TUR com si entres en el Mercat Lliure. En aquest context els usuaris de SLF podran triar entre dues opcions:
1)
Contractar el Mercat Lliure. El client pagar? la tarifa d'accs (en concepte d's de les xarxes de distribuci i transport) i l'energia (que la pot adquirir en una comercialitzadora o en el mercat directament). En aquest sentit, els preus sn lliures i estan establerts en rgim de competncia per les comercialitzadores.
2)
Mantenir-se en les Tarifes d'ltim Recurs. En cas que no vulguin entrar en el Mercat Lliure i que tinguin contractades potncies iguals o menors de 10 Kw, es poden adaptar a les Tarifes d'ltim Recurs (TUR). Les TUR estaran fixades pel Ministeri d'Economia; cobreixen tots els costos del subministrament; i noms es poden contractar amb les comercialitzadores autoritzades pel Ministeri:

ENDESA ENERGA XXI S.L.
IBERDROLA COMERCIALIZACIN DE LTIMO RECURSO S.A.U.
UNIN FENOSA METRO S.L.
HIDROCANTBRICO ENERGA LTIMO RECURSO S.A.U.
EON COMERCIALIZADORA DE LTIMO RECURSO S.L.
Q uin ser? el servei que realitzar?
Suministros de Luz y Fuerza?
SLF, com a distribudora elctrica, s'encarregar? del manteniment de la xarxa elctrica; de garantir la qualitat del servei d'acord amb els par? metres que estableix l'Administraci; fer la lectura dels comptadors; inspeccionar i garantir la qualitat de les seves installacions; fer les proves prvies a la connexi d'usuaris nous o modificacions dels que ja sn usuaris; mantenir un sistema operatiu que asseguri el servei d'atenci permanent i la resoluci d'incidncies dels clients; i mantenir el bon funcionament del sistema d'intercanvi d'informaci.
O n puc trobar ms informaci?
La p? gina web de la Comissi Nacional d'Energia (CNE), www.cne.es , disposa d'informaci detallada sobre el mercat lliure. Tamb es pot consultar les webs de les principals comercialitzadores de l'Estat.
Desplaar contingut cap amunt
Desplaar contingut cap avall